studiojc                               de kwestie-jc                               tijdlijn                               portfolio                               faq                               contact
Mark

sinds 2008_  


           houdt de Kamer van Koophandel mij voor iemand die zich toelegt op schrijven en overige scheppende kunst. Ik vind het een aardige omschrijving en ik wil er liever ook niet te veel aan afdoen. Tot december 2018 schreef ik binnen het verband van Tekstbureau Vakmaten (later Vakmaten Schrijvers & Uitgevers), waarvan ik zelf partner en mede-oprichter was. In de kring van dit bedrijf vielen het eind- en hoofdredacteurschap van opinieblad De Nieuwe Koers mij toe. Van 2016 tot en met 2018 heb ik in die functies leiding gegeven aan een blad dat toen bijna vijftig jaar werd. Dat lijkt een kleinigheidje, maar ik vind het een heel eind.

Vanaf januari 2019 schrijf ik aan een roman en werk ik via mijn bureau STUDIOJC als journalist voor een aantal landelijke media. Soms heb ik last van onrust & oprispingen en dan bedenk ik, samen met andere journalisten, kunstenaars, ontwerpers en scheppende geesten, een mooi festival op het snijvlak van journalistiek, kunst en cultuur. Dat loopt allemaal via 33Toeren, kijkt u gerust even. Ik denk dat dit het voor nu wel even was.

U kunt mij bellen of mailen voor teksten, voordrachten en leuke dingen.                         
Mark