GENRE opiniestuk
VOOR WIE NRC
HOE & WAAROM Vaders, ook die van de progressieve richting, zeggen een gelijke verdeling wel belangrijk te vinden maar laten daar thuis weinig van merken. Da’s deels een eigen observatie maar hoofdzakelijk een conclusie naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek. 
DAN HEB JE ALLE MUNITIE IN HANDEN VOOR EEN VLAMMEND BETOOG TEGEN DIE VADERS Zo steek ik niet helemaal in malkander. Ik ben altijd voor vóór iets.
PRACHTIG ZEG Doe er maar cynisch over. 
WAAR BEN JE DAN PRECIES ‘VOOR’? Voor een samenleving waarin iedereen, in dit geval ongeacht de sekse, gelijke kansen heeft. Die gelijkheid wordt op openbare plekken door progressieve papa’s te vuur en te zwaard verdedigd (sommige mensen zeggen ‘te vuur en te paard’), maar eenmaal in de huiskamer zakken ze achterover in de fauteuil. Zo werkt dat natuurlijk niet.
DAAR BEN JE DUS OP TEGEN Ik ben er groot voorstander van de papa’s en mama’s hun werk- en zorgtaken eerlijk verdelen. Kinderen nemen vooral over wat papa en mama voorleven, niet wat die op Twitter schrijven.
EN DAAR SCHREEF JIJ DUS EEN OPINIESTUK OVER Samen met Tim Gouw, auteur van De thuisblijfvader. ‘t Is weer een ongelofelijk mooi stuk geworden.