GENRE essay
VOOR WIE De Groene Amsterdammer
MET WIE Désanne van Brederode
HOE & WAAROM Mensen lijken steeds minder goed in staat hun eigen verbeeldingskracht te gebruiken en die van de ander te tolereren. Bang om zelf gepiepeld of door anderen misverstaan te worden, zeggen en interpreteren we de dingen veiligheidshalve maar zo letterlijk mogelijk. Dat is lelijk, verwerpelijk, dom en nutteloos.  
TUT TUT Meerduidigheid, stijlfiguren, dubbele bodems en fantasie doen recht aan wie wij echt zijn. Wij mensen zeggen vandaag dit en morgen dat. We zijn verdrietig en maken toch een grap. Tegenovergestelde gedachten en gevoelens vloeien tegelijkertijd door ons heen, doorlopend. Zo zijn wij. Daarom moeten we, wanneer we onszelf en de ander recht willen doen, de volle reikwijdte van onze verbeelding benutten. Met letterlijkheid slaan we de onpeilbare werkelijkheid waarin we ons als unieke individuen op de meest tegenstrijdige manieren voortbewegen, helemaal plat.
OH ZIE JE, ALS JE DEZE ARGUMENTEN ER ZO BIJ SCHRIJFT DAN KLINKT HET INEENS HEEL AANNEMELIJK We hebben er nog veel meer in petto.