GENRE boek
VOOR WIE Wetenschappelijk Instituut voor het CDA/Prometheus
HOE & WAAROM In 2020 viert het CDA veertig jaar christendemocratie. Het wetenschappelijk instituut voor die partij wilde dat jubileum feestelijk onderstrepen met de uitgave van een handboek. Vandaag (18 december) nam de jarige CDA-voorzitter Rutger Ploum glimmend van trots het eerste exemplaar van Om een gemeenschappelijk huis in ontvangst. De lezer vindt in het boek het grote verhaal van de christendemocratie opgetekend, uiteraard in vogelvlucht, en tien inspirerende sociale praktijken, vervat in kleurrijke achtergrondverhalen en verrukkelijke reportages.   
DIE LAATSTE HEBT U ZEKER GESCHREVEN Jawel, maar als u dat denkt vanwege de ronkende bijvoeglijk naamwoorden die ik gebruikte, dan zit u dit keer mis, want ik bedoelde werkelijk het licht te werpen op de inhoud van deze bijdragen. Die is om te smullen zo lekker.    
U BENT VROLIJK VANDAAG Telkens als ik terugdenk aan de mensen die ik interviewde, word ik vrolijk. Elk op hun eigen manier droegen zij bij, in het groot en in het klein, aan een mooiere, fijnere, lievere, zachtere samenleving. Dwars door alle gekanker op Twitter en het vele geoudehoer aan talkshowtafels en op krantenpagina’s heen mocht ik die mensen ontmoeten en hun verhalen opschrijven. Zie daar maar eens niet vrolijk van te worden. 
WIE WAREN HET? Biba Schoenmaker (Broodfonds), Marjon Euverman (Hospice Rozenheuvel), Jasper Klapwijk (Koffiehuis Amsterdam), Heleen Terwijn (IMC Weekendschool), Gerard Herbrink (voormalig zorgbestuurder die vluchtelingen hielp), Hanna Rijken (Choral Evensong & Pub), John Bes (Almere City FC), Jan Huijgen (De Eemlandhoeve), Peter Prak (Knarrenhof) en Godfried van Gestel (Zorg- en Veiligheidshuizen).