GENRE essay
VOOR WIE Trouw
HOE & WAAROM Al eerder, in 2020, schreef ik, toen voor NRC, een stuk over de stand van zaken in de kraamkamers van onze samenleving. U raadt het al, het was niet best.
SLECHT FUNCTIONERENDE APPARATUUR, GEDATEERDE POSTERS VAN DE VROUWELIJKE ANATOMIE AAN DE MUUR, VERTEL MIJ WAT Daar zou ik maar zo een hele krant over kunnen volschrijven, maar daar ging het me in dat betreffende essay niet om. Nee, ik schreef een epistel over de jarenvijftigmentaliteit in de verloskundige sector als het ging om de bejegening van aanstaande vaders. 
JE ZAT LEKKER VANUIT JE POSTNATAAL DELIER TE KANKEREN OP ALLES EN IEDEREEN ALLEEN OMDAT JIJ TOEVALLIG KAMPTE MET SLAAPTEKORT MAAR EIGENLIJK WAS ER WEINIG AAN DE HAND Precies dat vroeg ik me dus af. Was ik niet toerekeningsvatbaar toen ik dat stuk schreef, of had ik toch wel degelijk een klein themaatje te pakken? En beste mensen, hoe kom je daar achter? Door twee jaar nadien nog eens zo’n stuk te schrijven, waarin je de thermometer nog eens heel diep in die samenleving stopt. Wat schetst mijn verbazing? Ik had gewoon gelijk.
DAT VERBAAST ME NIKS Dat is erg aardig van u. Maar liever heb ik dat u het artikel de mensen aanbeveelt, zodat ze er notie van kunnen nemen.
HOE DOE IK DAT? Laat maar, ik doe het wel weer zelf. Klik hier en wat er dan gebeurt zal u verbazen.........!!!